Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü

Yamaha RX-A3080 9.2 házimozi erősítő, fekete

Ár:
789.999 Ft
Gyártó: Yamaha
Cikkszám: 4957812633499
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-02-04

Leírás

 

 

RX-A3080

High-end 9.2 csatornás AVENTAGE modell a legfejlettebb Surround funkciókat kínálja: AI képesség és a legújabb hálózati funkciók, XLR terminál.


Jellemzők:

 • 9 csatornás surround hang
 • 150 W csatornánként (8 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0,06% THD, 2-ch vezérlés)
 • 230 W csatornánként (8 ohm, 1 kHz, 10% THD, 1-ch hajtva)
 • 230 W csatornánként (4 ohm, 1 kHz, 0,9% THD, 1-ch hajtva)
 • Surround: AI automatikusan optimalizálja a térhatást valós időben
 • Dolby Atmos® és DTS: X™, CINEMA DSP HD3
 • YPAO™ -RSC 3D, többpontos méréssel és 64bit-es precíziós EQ-vel
 • Vezeték nélküli surround hangsugárzók hozzáadása* (* MusicCast 20 vagy MusicCast 50)
 • Amazon Alexa hangvezérlés kompatibilitás* (* Az elérhetőség változó régiók szerint)
 • Kiváló minőségű alkatrészek az optimális teljesítmény érdekében
 • ESS ES9026PRO SABRE DAC és SABRE9007S Ultra DAC
 • Beépített zenei streaming szolgáltatások
 • HDMI® (7 be-/ 3 kimenet) a Dolby Vision™ és a Hybrid Log-Gamma használatával
 • Phono bemenet
 • XLR bemeneti terminál

Forradalmian új hangzás

Fedezze fel a legkorszerűbb, térhatású hangzású otthoni filmnézés izgalmas élményét! A forradalmian új Surround:AI technológia a megtekintett tartalom egyes jeleneteinek kielemezése alapján, valós időben állítja be a térhatású hanghatásokat.
 

AZ "INTELIGENS" OTTHON RÉSZE

A legfejlettebb konfigurációs lehetőségeknek és a páratlan sokoldalúságnak köszönhetően a legigényesebb otthoni alkalmazásokkal kapcsolatos elvárásokat is maradéktalanul teljesíti.
 

Meglepően egyszerű használat

A készülék kezelése bármilyen felhasználási módnál gyorsan és egyszerűen elsajátítható, a kompatibilis alkalmazásokon, a felhasználóbarát fedélzeti menün és az Amazon Alexa hangvezérlésű eszközökön keresztüli használat esetén egyaránt.
 

ÚJ MÉRFÖLDKŐ A TÖKÉLETES HANGZÁSBAN


 


 

Cinema Surround: AI
 

A DSP-be integrált AI technológia a tartalom egyes jeleneteinek kielemzése alapján az élvezetes lejátszás érdekében optimális térhatású hanghatásokat teremt. Az AI technológia a jelenetekben hallható távoli hangrészletek, mint például a párbeszédek, háttérzenék, környezeti hangok és hanghatások azonnali kielemzésével a térhatású hanghatások automatikus és valós idejű beállítását a Yamaha hangmérnökeivel azonos színvonalon végzi el. A hagyományos hangzásképek hatáselemeit messze túlszárnyaló, valósághű hangzás minden eddiginél élvezetesebb élménnyel ajándékozza meg az otthoni mozizás rajongóit.


 

Izgalmasan valósághű térhatású hangzás
Dolby Atmos® és DTS-XTM lejátszás CINEMA DSP HD3 technológiával

A Dolby Atmos és DTS-X lejátszási módokat, valamint a CINEMA DSP HD3 technológiát egyaránt támogató házimozi erősítőnk új szintre emeli a térhatású hangzás nyújtotta élvezetet. Az átdolgozott, új jelfeldolgozó algoritmusokat használó CINEMA DSP HD3 három, nagy teljesítményű processzorral rendelkezik. A filmszínházakban hallható hanghatások minél pontosabb és teljesebb körű visszaadása érdekében forradalmian valósághű módon szólaltatja meg a különböző hangzásképeket. A magával ragadó élménynek köszönhetően a felhasználó a jelenet részesének érezheti önmagát.

Kiemelkedő hangtisztaság
Különösen merev felépítés

Az AVENTAGE RX-A3080 modell elegáns és letisztult formatervét ízléses kivitelű, alumíniumból készült előlap teszi teljessé. A H-alakban elhelyezett kereszttagokkal megerősített belső kialakítás kivételes merevséget kölcsönöz a készülék számára. A Rezonanciacsillapító technológia (A.R.T.) Wedge a készülék középső részén található ötödik láb segítségével csillapítja az áramátalakítóból, illetve az egyéb részegységekből származó vibrációkat. Ennélfogva stabilabb módon helyezhető el a házimozi erősítő, a készülékház keltette rezgések arányos eloszlása és a külső vibrációk hatékony kiküszöbölése pedig minden körülmények között páratlan hangminőséget biztosít.

Optimális teljesítmény
Kiváló minőségű alkatrészek

A házimozi erősítő minden egyes alkatrészét a tökéletes hangminőség elérése jegyében alakították ki. Annak érdekében, hogy az AVENTAGE modellek a lehető legmagasabb teljesítményt nyújtsák, különös gondot fordítottak a leginkább megfelelő alkatrészek, így többek között a kivételes minőségű és kiemelkedő kapacitású – rezgéscsillapítással és hűtőbordákkal egyaránt ellátott – erősítő, valamint a páratlanul nagy teljesítményű DSP részegységek kiválasztására. Az erősítő optimális hangolását pedig a hangmérnökök által elvégzett szigorú vizsgálatok garantálják.


Alacsony zaj, magas felbontás
ESS SABRE PRO Premier DAC™ ES9026PRO

RX-A3080 csúcsmodellünk az ESS vállalat legkorszerűbb, 32 bites SABRE PRO Premier DAC ES9026PRO átalakítójával rendelkezik. Az ESS szabadalmaztatott, 32 bites HyperStream technológiája a kiemelkedő teljes harmonikus torzításnak (THD) köszönhetően minimálisra csökkenti a zajszintet. E funkció a Yamaha saját fejlesztésű – a hangrendszer áramkörszakaszai közötti esetleges eltérések kiküszöbölésére szolgáló – D.O.P.G. (DAC On Pure Ground) megoldásával együtt a teljes hangtartomány felbontását megnöveli, hogy az oda nem illő zajok kiiktatásával a legfinomabb hangok is tökéletes minőségben szólaljanak meg.


 

Professzionális hangoptimalizálás
YPAO™ - R.S.C. 3D, több pontméréssel és 64bit-es precíziós EQ-val

A szoba akusztikai jellemzőit a mellékelt YPAO mikrofon segítségével kielemző YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) technológia az érintett helyiség egyedi sajátosságai alapján hangolja be hangrendszerét. Az R.S.C. technológia a korai hangvisszaverődések korrekciójával stúdióminőségű hangzást teremt. A hangzás paramétereit automatikus módon optimalizáló YPAO 3D funkció maximális mértékben kiaknázza a CINEMA DSP HD3, valamint a Dolby Atmos és DTS:X nyújtotta 3D-s hangzásképekben rejlő lehetőségeket. A nagy pontosságú, 64 bites hangszínszabályzón alapuló mérések pedig a lehető legtermészetesebb akusztikai jellemzőkkel ruházzák fel az érintett helyiséget.


 

Alacsony zajú jelátvitel
XLR bemeneti csatlakozó

Az RX-A3080 világszínvonalú minőséget képviselő, kiegyensúlyozott XLR bemeneti csatlakozója különösen érzékeny a külső zajokra. Ha olyan Blu-ray DiscTM- vagy CD-lejátszót – például Yamaha BD-A1060 vagy CD-S3000 / S2100 készüléket – csatlakoztatnak a házimozi erősítőhöz, amely kiegyensúlyozott kimeneti aljzattal rendelkezik, a külső zajforrások zavaró hatása nélkül, kiemelkedő minőségben továbbíthatók az audiojelek.

AZ "INTELIGENS" OTTHON RÉSZE


 


 

Gyors és egyszerű elhelyezés
Vezeték nélküli surround hangszórók

A házimozi erősítő és a MusicCast 50, illetve MusicCast 20 vezeték nélküli hangsugárzók együttes használatával a vezeték nélküli, hátulsó hangsugárzós házimozi rendszerek páratlan kényelmét élvezheti. A hihetetlenül valósághű hangzást pedig gyorsan és egyszerűen, vezetékektől mentes módon állíthatja be. Nappaliját könnyedén olyan, különleges szórakozást nyújtó környezetté alakíthatja át, ahol úgy érezheti, mintha valóban belépne a filmek és a zene világába!


 

Multi-room Audio
MusicCast

A MusicCast technológiával gyorsan és egyszerűen létrehozhatja több helyiségre kiterjedő hangrendszerét. Kedvenc zenéi otthonán belüli megosztásához mindössze csatlakoztassa MusicCast-képes eszközeit ugyanahhoz a hálózathoz. Töltse le az ingyenes MusicCast alkalmazást, és fedezze fel a MusicCast bemutató módban elérhető funkcióit.


 

Fedezze fel a zene világát!
Streaming szolgáltatások

Fedezze fel a beépített valós idejű zeneszolgáltatások* széles választékát! Kedvencei meghallgatásához, vagy izgalmas, új zenék kereséséhez szinkronizálja lejátszási listáit és műsorszámait tartalmazó okostelefonját vagy számítógépét RX-A3080 készülékével. * A zenei streaming szolgáltatás elérhetősége régiónként változik.


 

Könnyen élvezheti a 11 csatornás realista hangzást
Virtuális hangzás technológia

Az RX-A3080 modell három, Yamaha gyártmányú DSP processzora az audiojelek gyors és hatékony feldolgozása érdekében különösen nagy teljesítményt nyújt. Ennek köszönhetően a 11-csatornás hangzás élménye a CINEMA DSP HD3 lejátszási mód használatakor egy mindössze 7-csatornás hangrendszeren keresztül is elérhetővé válik. A lenyűgözően valósághű hangzáskép létrehozását a többek között a függőleges tengelyre is kiterjedő téradatok teljes körű visszaadása teszi lehetővé. * Az előlapi hangszóróhoz csatlakozik. Dolby Atmos és DTS: X jelek nem használhatók ezekkel a virtuális funkciókkal.


 

Szórakozzon kényelmesen
Három HDMI kimenet

Mivel az RX-A2080 három HDMI kimeneti csatlakozóval rendelkezik, egyszerre csatlakoztatható TV-hez, LCD-projektorhoz és más eszközökhöz. Ez azt jelenti például, hogy a szokásos módon használhatja a tv-készüléket, de a kivetítővel kedvenc filmjeit és speciális programozását használja, vagy ugyanazt a fő tartalmat jeleníti meg más helyiségekben is - könnyen és anélkül, hogy kapcsolatokat kellene cserélnie. Természetesen a beépített HDMI funkciók a legmodernebb HDR (Dolby Vision Compatible, Hybrid Log-Gamma), 4K/60p passthrough, 4K upscaling megoldásokat is kínálja.


 

Hallgassa kedvenc lemezeit
Phono bemenet

Ez az AV vevő biztosítja a phono bemeneti csatlakozót, lehetővé téve, hogy csatlakoztasson egy lemezjátszót, és élvezze a zenét a hanglemezeiről.


 

Kiváló hangminőségű házimozi hangzás
11.2-csatornás előkimenetek

A hangsugárzók hangminőségének javítása érdekében külső erősítőt (előerősítőt) csatlakoztathat házimozi erősítőjéhez. A házimozi rendszereken belül különösen fontos szerepet betöltő elülső csatorna külső erősítőn keresztüli vezérlésével például kiemelkedőbb hangminőséget kölcsönözhet otthoni szórakoztató rendszere számára.


Élvezze a digitális rádiózást
DAB/DAB+ Tuner

Digitális hangátviteli képesség, a DAB és a továbbfejlesztett DAB+ technológiával, nagy hangminőségű rádióállomások széles választékát kínálja. További előnyei közé tartozik a rendelkezésre álló állomás automatikus kiválasztása egy kényelmes listából és hasznos információs kijelző, beleértve az állomás nevét és a zenei műfajt. * A DAB / DAB + tuner funkció elérhetősége régiónként változik.

EGYSZERŰEN IRÁNYÍTHATÓ


 


 

Kényelmes hangvezérlés
Alexa és a MusicCast

"Alexa, kérd meg a MusicCast-ot, hogy játsza le az összeállított "Kedvenc 1" könyvtárat a konyhában." Az Alexa hangvezérlés integrációjával mindössze annyit kell tennie, hogy utasít. Az RX-A1080 teljes mértékben kompatibilis az Amazon hangvezérlő készülékeivel. Üdvözöljük az okos otthonban. * Az Amazon Alexa által nyújtott hangutasítások elérhetősége régiónként változik.


 

Egyszerű működés, részletes beállítások
Alkalmazáson keresztül vezérelhető házimozi erősítő

Ezzel a könnyen használható alkalmazás segítségével kényelmesen és "intelligensen" vezérelheti az AV-vevő teljesítményét, hangerejét, bemeneteit, DSP módjait - és még sok mást is - egy iOS vagy Android™ eszközről. Használhat akár 23 különböző nyelvet is és testreszabhatja a felületet. A tablett verziója is elérhető.


 

Egyszerűen kezelhető, többnyelvű felhasználói felület
Fejlett grafikus felhasználói felület

A Yamaha legfrissebb – nagy felbontást, valamint gyorsan áttekinthető és egyszerűen kezelhető menürendszert kínáló – grafikus felhasználói kezelőfelületén a bemeneti forrás, hangerőszint, DSP mód és hangformátum kijelzésére szolgáló állapotjelző sáv is megjeleníthető. A grafikus felhasználói kezelőfelület nyolc különböző nyelven jeleníthető meg: angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul, oroszul, japánul és kínaiul. A kijelző a hagyományos és a 3D képek megjelenítésére egyaránt alkalmas.


 

Többzónás lejátszás
Több zóna funkció (2. zóna)

A Zone2 kompatibilis hangsugárzó kivezetésekkel ez a rendszer ugyanazt (vagy akár más) AV tartalmat is elküldi a fő szobában, hogy játsszon egy másik szobában. Ha például a hangszóró a hálószobába vagy a konyhába van telepítve, akkor eljuthat a másik szobába, és élvezheti az azonos vagy különböző főszobai tartalmak meghallgatását.


Bi-amp csatlakozás
Még magasabb minőségi hang

Ez az AV rádióerősítő két erősítő képességgel rendelkezik, amely az első hangsugárzók (L, R) magas hangerejét független erősítőkkel vezérli, így lehetővé válik az első csatornákon még jobb minőségű hangzás - ez fontos szempont a házimozirendszerekben.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!