Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü

Yamaha CX-A5200 11.2 házimozi előerősítő

Ár:
789.999 Ft
Gyártó: Yamaha
Cikkszám: 4957812632812
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-02-04

Leírás

 

 

CX-A5200


Abszolút minőség. Az audio/video készülékek és előerősítő processzorok tervezésekor szerzett tapasztalatával a Yamaha egy lépéssel tovább haladt a legmagasabb minőséggel az AVENTAGE sorozatában.


Jellemzők:

 • Alumínium elülső panel, H alakú keresztkeret és merev alsó keret
 • 11.2 csatornás előerősítő kiegyensúlyozott XLR kimenetekkel
 • Dolby Atmos® és DTS: X ™ akár 7.2.4-csatornás
 • Dual ESS SABRE PRO ES9026PRO Ultra DAC
 • Hangvezérlés az Alexa-val
 • Fejlett HDMI zóna-váltás (2. zóna)
 • HDCP 2.2, nagy dinamikatartomány (HDR) és BT.2020 kompatibilitás
 • Surround: Az AI ™ technológia automatikusan optimalizálja a hangot valós időben
 • Wi-Fi®, Bluetooth, AirPlay® és Spotify Connect
 • Stream Pandora®, Spotify, Napster, SiriusXM internetes rádió, TIDAL, Deezer és több ezer ingyenes internetes rádióállomást

A Yamaha harmadik generációs AVENTAGE szériájának CX-A5200 AV előerősítője és MX-A5200 végerősítője az elődmodellekhez képest megerősített tápegységekkel és továbbfejlesztett házzal rendelkeznek, de a legelőremutatóbb újdonság az előerősítő-processzor 3D térhangzását mesterséges intelligenciával optimalizáló „Surround:AI” technológiája.

Ismerje meg a CX-A5200 előerősítőt. Tapasztalja meg a háromdimenziós surround hangformátumokat a következő generációs audio/video technológiákkal, mint még soha. Koppintson a fejlett Yamaha digitális jelfeldolgozásra a CINEMA DSP HD3-mal, használja a testreszabás legjobb beépített funkcióit, és élvezze a mai napig kínált legújabb házimozi-technológiákat. Most a MusicCast segítségével ez az eszköz kibővíthető, hogy vezeték nélküli többszemélyes hanglejátszást biztosítson, mindezt egy egyszerű alkalmazással vezérelheti.

A hangminőség elérése kiváló minőségű alkatrészekkel az optimális teljesítmény érdekében

Az AV-készülék minden egyes része befolyásolja a hangminőséget. Az AVENTAGE modellek esetében több időt vesz igénybe, hogy megtalálja a lehető legmagasabb teljesítmény eléréséhez szükséges pontos alkatrészeket. A hangtechnikusok átviszik a modellt egy tesztelési folyamaton, hogy "hangolják" a vevő hangját.


Nagy megbízhatóságú, kiegyensúlyozott be-/ és kimenetek és magas minőségi XLR csatlakozók

Elektromos zaj keletkezhet más AV-komponensekkel való összeköttetésből, valamint a külső zajforrásokból. Annak érdekében, hogy a CX-A5200 ne legyen hatással a torzításra, olyan kiegyensúlyozott csatlakozókat használ, amelyek hangszigeteltek és ugyanolyan típusúak, mint a professzionális audiovizuális eszközökben találhatóak. Még a kiegyensúlyozatlan RCA csatlakozás olyan földi érzékelő átviteli módszert is alkalmaz, amely egyszerű és kiegyensúlyozott átvitelt biztosít. Ha minden egyes csatornát egymástól függetlenül használnak, az előerősítő és a tápfeszültség erősítő áramlásának hatása megszűnik, minimalizálva a hangminőség romlását a kapcsolat miatt. Az XLR csatlakozók lehetővé teszik a hosszú kábelek használatát, amelyek szükségesek lehetnek a mélysugárzó csatlakoztatásához. A CX-A5200-nak van egy kiegyensúlyozott audio bemenete a csúcsminőségű forráselemekhez, például a CD-lejátszókhoz.

Rendkívül részletes hangzást biztosítanak a magas minőségű alkatrészek és a design

Minden csatorna nagyteljesítményű ESS ES9016 DAC-ot használ, amelyek 192 kHz/32 bites feldolgozást, kiváló SN arányt és nagy dinamikatartományt biztosítva a Blu-ray lemezek és más lejátszók, valamint a nagyfelbontású forrás bemeneteknek a hálózaton keresztül. A DAC áramköröknek köszönhetően, amely stabil földelést biztosít (DAC a Pure Ground), D/A konverzió számára. Egy új hangerõszabályzó IC alacsony zajszintet és kiváló hangzás-orientálódást tesz lehetõvé, és a kiváló, alacsony jitteres órajelet a tiszta és élénk hálózati hanghoz. Ezenkívül a belső kialakítás elválasztja a tápegységeket az analóg áramköri lapoktól, ezzel kiküszöböli a digitális áramkörök által okozott nagy frekvenciájú zavarokat. Az árnyékolt tápegységek korlátozzák a zajkibocsátást és a nagy teljesítményű transzformátor minimalizálja a rezgéseket.

Speciálisan tervezett nagy merevségű ház

Ezen előerősítők részeként nincs kompromisszumos kialakítás, a Yamaha olyan fejlett vázat hozott létre, amely erős merevséggel rendelkezik. Az alváz merevségét egy háromrétegű szerkezet erősíti, amely magában foglal egy független felső fedelet, alumínium oldalsó paneleket és egy H alakú keresztkeretet. Az alsó burkolat közepén található ART (Anti-Resonance Technology) a külső áramkörök és a kényes részek kiegészítő rezgéseinek levezetését intézi.

 

MusicCast

Az összes zeneszámhoz egyszerű alkalmazással férhet hozzá és vezeték nélkül továbbíthatja az otthonában a meglévő Wi-Fi® hálózat használatával.

 • Hallgassa meg a Pandora®, a Spotify, a Napster, a SiriusXM internetes rádió, a TIDAL, a Deezer, a több ezer ingyenes internetes rádióállomást és az intelligens eszközökön és számítógépeken tárolt zenéket.
 • Az összes MusicCast termék teljes mértékben Wi-Fi, Bluetooth® és AirPlay® készülékekkel bővíthető.
 • Ha készen áll, hozzáadhat MusicCast vezeték nélküli hangszórókat, hangsávokat vagy más eszközöket akár 9 másik helyiségben és hallgassa.
 • A MusicCast használatával nem kell vezetékeket behúzni.

Alexa a MusicCast-on

Az Amazon Alexa-kompatibilis eszközök - többek között az Echo, a Dot, a Tap és a Show - képesek bármelyik MusicCast termék kulcsfontosságú funkcióinak vezérlésére hangutasításokkal. Fedezzen fel egy új, izgalmas módot a zene és a szórakoztatás élményeinek ellenőrzésére otthonában.

Bluetooth® kompatibilis a vezeték nélküli zenei adatfolyamhoz

A CX-A5200 Bluetooth® funkcióval rendelkezik, így könnyedén élvezheti a vezeték nélküli zenelejátszást okostelefonokon és egyéb eszközökön. A Yamaha Compressed Music Enhancer modulja mostantól a Bluetooth audioátvitel érdekében optimalizált, így biztosítva, hogy a zene élénk hangminőséget biztosítson a vezeték nélküli lejátszás során.

Bluetooth streaming

A vezeték nélküli működés kényelmesebb, mint valaha. A CX-A5200 a legmodernebb Bluetooth technológiával rendelkezik.

4K Ultra HD teljes támogatás 4K60p, HDCP2.2, HDR * Video és BT.2020 áttöltéssel

Ez az AV vevő teljesen támogatja a legújabb HDMI szabványokat. A 4K videó 60 kép / másodperces áthaladásának köszönhetően teljes mértékben élvezheti a 4K felbontású videokép minőségét a lebontás nélkül. Ezenkívül megfelel a HDCP2.2 szerzői jogi védelmi szabványnak a 4K video átvitelhez. Emellett támogatja a HDR (High Dynamic Range) videót is, amely jobb képminőséget nyújt, miközben egyidejűleg nagyobb részleteket biztosít a kép sötét és élénk részei számára. Ezenkívül támogatja a BT.2020 áthaladás szélesebb színskáláját.

* A HDR engedélyezéséhez jövőbeli firmware-frissítésre van szükség. 


Yamaha videó feldolgozás

A videokamerákkal szerzett tapasztalatával a Yamaha számos fejlett feldolgozási technikát készített, amelyek az AV vevők videó feljavítási képességeire vonatkoznak.

Fejlett HDMI zóna-váltás Lehetővé teszi a soha nem látott AV-váltást több zónára

Miközben a szabványos HDMI zóna-váltás csak a HD és a második zónákba küldhet HD videot, a fejlett HDMI® zóna-váltás a Yamaha-tól lehetővé teszi, hogy minden audio- és videojel-forrás közül választhasson a 2. zónában. A képernyőn megjelenő grafikus felhasználói felület megkönnyíti a tartalom böngészését és kiválasztását a második zónában, függetlenül attól, hogy mit játszik a fő zónában.

* A második HDMI kimenet a 4. zónához is rendelhető (csak HDMI bemenetek).

Hálózati funkciók

Ez az AV vevő számos olyan hálózati funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik több forrás elérését. Az AV-vevőt a WebBrowser Control használatával csatlakoztathatja Mac®-hez vagy PC-hez, és az internetes rádiót, a Pandora®, a Rhapsody®, a Spotify vagy a SiriusXM Internet Rádió kétirányú vezérlését teszi lehetővé. Az AV Controller App (az iTunes® vagy a Google Playen keresztül) számos funkciót vezérel iPod®, iPhone®, iPad® vagy Android ™ telefonokról / táblagépekről.

Beépített Wi-Fi és Wireless Direct

A beépített Wi-Fi lehetővé teszi vezeték nélküli kapcsolatot a vezeték nélküli útválasztóval, ami nagyban megkönnyíti a rendszeres kapcsolatokat a hálózati hang (PC / NAS) és a zene streaming szolgáltatások élvezetéhez. Ha nem áll rendelkezésre Wi-Fi útválasztó, az egyedülálló Wireless Direct funkció nemcsak az AV Controller App, az AirPlay® stb. Segítségével közvetíti a zenét közvetlenül az okostelefonról vagy a táblagépről, hanem lehetővé teszi az AV-vevő vezérlését is .

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!